Tuesday, November 29, 2016

Washington DC Şehir Rehberi

Washington DC Şehir Rehberi


Washington DC Amerika Birleşik Devletleri'nin başkentidir. Birleşik Amerika 50 eyalet ve federal bir bölge olan Kolombiya'dan oluşur. Washington kenti ve Kolombiya birleşik bir bölge olarak ulusal yönetime bağlıdır. Washington DC dahil olduğu eyalete ayrıcalıklı bir rol kazandırmaması için hiçbir eyalete dahil olmadığı gibi kendi içinde de bir eyalet değildir. 

Kent bu yönüyle dünyada emsali olmayan bir şehir konumundadır. Beyaz Saray, Birleşik Devletler Federal Hükümeti'nin üç şubesi, Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu, Amerikan Eyaletler Organizasyonu, Inter American Development Bank, dünya ülkelerinin elçilikleri, diğer ulusal ve uluslararası kuruluşular Washington DC sınırları içerisinde yer almaktadır. Başkent, Maryland ve Virginia eyaletleri ile komşudur.


Gezilebilecek Yerler


Washington DC, ulusal politika yönetiminin yanı sıra, çok sayıda ulusal değere, yapıta ve müzeye ev sahipliği yapar.

Capitol Tepesi'nde yer alan Capitol ülkenin politik merkezi olmakla beraber Washington DC'nin de coğrafik merkezidir. Bu tepeden ulusal açık hava parkı National Mall'u görmek mümkündür.

Kent merkezinde bulunan National Mall içinde bahçeler, yeşil alanlar, abide ve anıtlar barındıran büyük bir açık hava parkıdır. Washington Anıtı, Ulusal Sanat Galerisi, Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi, Birleşik Devletler Botanik Bahçesi, Ulysses S. Grant Anıtı, Lincoln Anıtı ve çevresindeki turistik yerler parkı özel kılan başlıca unsurlar arasında yer alır.

Beyaz Saray ülkenin hükümet binasıdır. John Adams'dan bu yana Birleşik Devletlerin tüm devlet başkanları burada konaklamaktadır.

Arlington'da, 612 hektarlık alan üzerine kurulu Arlington Ulusal Mezarlığı yaklaşık 245.000 mezar barındırır. Bu tarihi mekan, askeri personel ve aileleri ile bazı Birleşik Devletler liderlerinin (Oliver Wendel Homes, Medgar Evers) kabristanı olarak kullanılır.

National Mall'da yer alan, 150 yaşındaki Smithson Kurumu 16 Smithson müzesi ve Ulusal Hayvanat Bahçesi'ne ev sahipliği yapar.

Washington DC sayısız kültürel, ulusal ve tarihi yapısıyla tam bir turizm cennetidir.

Kültür ve Eğlence


Washington DC Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan başlıca sanat merkezlerinden biridir. Kentin kuzeybatısında bulunan Arena Stage ülkenin ilk kar amacı gütmeyen kuruluşlarından biridir. 1950 yılında kurulmuş olan bu tiyatro şirketi üç tiyatrodan oluşur. Bunlar Fichandler Stage, Kreeger Tiyatrosu ve şu anda kullanılmayan Old Vat Room'dur.

Cyrus ve Myrtle Katzen Sanatlar Merkezi, müzik, dans ve tiyatro gibi çok sayıda kültürel aktiviteye ev sahipliği yapar. Shakespeare Tiyatro Şirketi, Ulusal Tiyatro, John Kennedy Sahne Sanatları, Lincoln Tiyatrosu ve çok daha fazlası kentin sanatsal kültürünü ön plana çıkarır.

Washington DC kentine özgü bir müzik türü olan 'go-go' oldukça popülerdir. Chuck Brown bu müziğin en iyi icracılarındandı.

Kentte sayılamayacak kadar kafe ve bar bulunur. Caz, blues ve dans kulüpleri, canlı müzik ve kokteyl mekanları kentin her tarafında mevcuttur. Go-go’dan, Avrupa tarzı müziklere alternatifi bol bir eğlence hayatı vardır.

Yeme İçme


Washington DC, insanı restoranlarıyla büyüleyen kentlerden biridir. Kent ulusal yemek zincirleri, uluslararası mutfakları ve gece yemekleriyle ünlüdür. Afrika, Brezilya, Amerika, Avrupa, Etopya, Morokko, Orta Doğu, Tayvan, Hindistan gibi sayısız dünya mutfağından beslenen, her damak tadına uygun sınırsız lezzetlerin sunulduğu bir kent mutfağıyla karşılaşırsınız.

Niederdorf ve Bahnhofstrasse, kentteki en iyi restoranlardan örneklerin sunulduğu yerlerdir.

Alışveriş


Washington DC, çok çeşitli mağazalarında sınırsız alternatifler barındıran bir alışveriş cennetidir. Her cebe uygun butikler, antika mağazaları, açık hava pazarları, büyük alışveriş merkezleri ve büyük mağazalar kentte alışverişin merkezini oluşturur.

Foggy Bottom'da yer alan Renwick Gallery’de sanat ve zanaat ürünleri çok uygun fiyatlara satılmaktadır. El işi dokumalar, boyama ipek kumaşlar, cam süs eşyaları, tahta eşyalar, mücevher ve pek çok çeşidi burada bulmak mümkündür. Bu galeride ayrıca mücevher, seramik, cam üfleme ile ilgili el kitapları ve öğretici çocuk kitapları da yoğun bir şekilde satılmaktadır.

Capitol Hill'de bulunan Doğu Pazarı kentteki yiyecek ve içecek pazarlarının en iyilerindendir. Bu pazar tam bir yiyecek cennetini andırır.

Bahnhofstrasse, Paradeplatz ve Zuri-West, kentin alışveriş dünyasının modaya bakan yönünü yansıtan alanlardır.

No comments:

Post a Comment