Tuesday, November 29, 2016

Houston Şehir Rehberi

Houston Şehir Rehberi



Birleşik Devletler’in güneyinde yer alan Houston, kapladığı alan itibariyle, Teksas Eyaleti’nin en büyük kenti ve Amerika Birleşik Devletleri’nin dördüncü en büyük kentidir. 1830 yılnda kurulmuş olup, Texas Tıp Merkezi ve NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’ne ev sahipliği yapar. Houston, gökdelenleri ve yüksek binalarının yanı sıra müzeleri ve el değmemiş gür yeşil alanlarıyla ön plana çıkar.


Gezilebilecek Yerler


Houston, kaliteli müzeleriyle dünya çapında üne sahiptir. NASA’ya ev sahipliği yapan bu uzay kenti, gökyüzüyle buluşan bir görüntüye sahiptir.

Belediye Binası’na yakın bir yerde bulunan Müze Semti, ihtişamıyla göz kamaştırır. Bu bölge; ağaçlarla çevrili patikaları, muhteşem parkları, fiskiyeleri ve mükemmel müzeleri ile bilinir.

Müze Semti’nde yer alan Rothko Kilisesi, 20. yüzyıl sanat ürünü mimari bir harikadır. Mark Rothko’nun bu kilise için yaptığı 14 tane tablo, tefekkür ile soluklanan bir atmosfer yaratır.

Downtown (Kent Merkezi) Akvaryumu, kentteki çarpıcı deniz yaşamının en güzel yansımalarındandır. Çok sayıda egzotik tür barındıran buz su altı dünyası, benzersiz tecrübeler yaşayabileceğiniz bir yerdir.

Houston’ın 1836 yılında kurulduğu yer olan Buffalo Bayou (Buffalo Nehir Kolu), 52 mil boyunca yavaş bir şekilde akan mükemmel bir su yoludur. Kentin bu bölümü; çok çeşitli bitki örtüsü ve hayvan alemine, yürüyüş ve bisiklet yollarına, çok sayıda parka ev sahipliği yapar.

Sam Houston Parkı, Hidalgo Parkı, Buffalo Bayou Sanat Parkı ve Spotts Parkı, burada yer alan muhteşem parklara örnektir.



Kültür ve Eğlence


Houston, tarihi ve kültürel değeri büyük çok sayıda müzeye ev sahipliği yapar. Bulundurduğu bale, opera ve tiyatro sahneleriyle ülkenin en önemli bölgelerinden biri olma özelliğine sahiptir.

Müze Semti, çok sayıda popüler koleksiyona ve kültür merkezine ev sahipliği yapar. Milyonlarca insan, her yıl bu bölgeye akın eder. Güzel Sanatlar Müzesi, Houston Yahudi Soykırımı Müzesi, Menil Koleksiyonu ve Houston Doğa Bilmileri Müzesi, burada bulunan müzelerden örneklerdir.

Kent merkezinde yer alan Tiyatro Semti, kentin başlıca sahne sanatları merkezlerine sahiptir. Alley Tiyatrosu, Bayou Sarayı, Wortham Tiyatro Merkezi, Sahne Sanatları Hobby Merkezi, burada bulunan sahne sanatları merkezlerindendir.

Houston Balesi, Houston Senfoni Orkestrası ve Houston Büyük Tiyatrosu (Houston Grand Opera), kentin başlıca sahne sanatları değerlerindendir.

Tiyatro Semti'nde yer alan Bayou Sarayı; canlı müzik mekanları, sinemalar ve diğer eğlence tarzlarına ev sahipliği yapmasıyla ön plana çıkar.



Yeme İçme


Houston, Birleşik Devletler'in en iyi mutfak kültürüne sahip yerlerindendir. Bütün dünya mutfaklarını burada bulabilirsiniz. Vejetaryen, deniz ürünü lezzetleri, Japon mutfağı, fast food, kahve mekanları, Akdeniz mutfağı, barbekü ve çok daha fazlası, sizleri fazlasıyla memnun edecektir. Özellikle barbekü, kent mutfağının en önemli parçalarından biridir.

Tiyatro Semti, kıtasal mutfak kültüründen tatların sunulduğu restoranlar ile dolup taşar. Kent merkezindeki Eğlence Semti, modaya uygun restoranlarıyla ön plandadır. 



Alışveriş


Tasarım butikleri, açık hava pazarları, büyük alışveriş merkezleri, mağazalar, yayalara ayrılmış yeraltı tünelleri...Houston, alışveriş severlerin gözdesi bir kenttir.

Kentin Galleria bölümü, Houstan'daki en büyük alışveriş dünyasına ev sahipliği yapar. Burada aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Galleria'nın batısında yer alan Highland Köyü Alışveriş Merkezi (Hihghland Village Shopping Center), mükemmel bir alışveriş noktasıdır. Rice Village (Pirinç Köyü); tasarım butikleri, el sanatları galerileri ve geleneksel dükkanlar bulunduran bir yerdir. Merkezi Pazar (Central Market), çok çeşitli yiyeceklerin bulunduğu zengin bir pazardır. Burada, çok çeşitli şaraplar ve sebzeler ziyaretçileri bekliyor.

No comments:

Post a Comment