Tuesday, November 29, 2016

Chicago Şehir Rehberi

Chicago Şehir Rehberi


Amerika Birleşik Devletleri (USA) 50 eyaletten oluşan federal bir devlettir. Şikago, yaklaşık 3 milyonluk nüfusuyla (metropol nüfusu 9.5 milyonu bulur) bulunduğu Illinois bölgesinin 1. Birleşik Devletlerinin ise 3. en kalabalık kentidir. Şikago, Illinois eyaletinin kuzeydoğusunda Michigan Gölü'nün güneybatı sahillerinde yükselmektedir. Şikago kenti ülkenin çok önemli bir ulaşım, kültür, politika, sanayi, finans, tıp ve yüksek öğrenim merkezidir. Kent ülkenin orta batısının ticari ve iktisadi, kültürel ve finansal başkenti konumundadır. Büyüleyici mimari yapılarıyla Şikago, 1885 yılında dünyanın ilk yüksek binasının, gökdeleninin, kurulduğu kent unvanına sahiptir.

Gezilebilecek Yerler


Şikago bir iş, kültür ve spor merkezidir. 2016 Yaz Olimpiyatları'na aday kentlerden biridir. Kent modern yapılaşmanın doğduğu yerdir. Şikago'yu baştanbaşa donatmış olan yüksek binaları seyrederken kendinizi gökyüzünün içinde hissedebilirsiniz.

Streeterville'de bulunan Navy Pier kentin en çok ziyaret edilen mekanıdır. Michigan Gölü kenarında kurulu bulunan ve Şikago'nun oyun parkı niteliğindeki bu yer; restoranları, mağazaları, sergi salonları, müzeleri, toplantı salonları, plajları, göl kenarındaki parkları ve fıskiyeleriyle ön plana çıkar. Kentin muhteşem manzaralarına şahitlik etmek için mutlaka Navy Pier dönme dolabına binmelisiniz.

Dünyanın dört bir yanından çok sayıda turist kentin mimari mucizelerini görmek için Şikago'ya akın eder. Burası hem Amerikan hem de dünya mimarisinin temsilcisi konumundadır. Dünyanın en yüksek on binasından üçü Şikago'da bulunur. Wacker Drive, Jackson Bulvarı, Franklin Bulvarı ve Adams Caddesi'yle çevrili bulunan Sears Tower (Sears Burcu) 1.450 fit yüksekliğiyle kentin en yüksek yapısıdır. Bu gökdelen Şikago'nun sembolüdür. 80-story AON Center, daha önceki adıyla Amoco Binası, kentin ikinci en yüksek binasıdır. 875 N. Michigan Avenue'de yer alan John Hancock Center kentin 3. en yüksek gökdelenidir. John Hancock Center'ın 94. katından Illinois, Indiana ve Wisconsin eyaletlerini izleyebilirsiniz.

78 E. Washington Caddesi'ndeki Şikago Kültür Merkezi, Michigan Avenue'daki 1889 Oditoryum Binası (1889 Auditorium), NBC Gökdeleni ve daha birçok mimari şaheser Şikago'da yer alır.

Illinois eyaletinin merkezinde yer alan Şikago Sanat Enstitüsü (Art Institute of Chicago), dünyadaki en önemli müzelerden biridir. Uzun bir tarihe tanıklık eden müzedeki koleksiyon insanı hayretler içinde bırakır. Bu nadide koleksiyonun değerli parçaları 5.000 yıllık bir tarihe dayanır. Impressionist (izlenimci) ve postimpressionist akımların en güzel tabloları ziyaretçileri büyülemektedir.

Old Town'da bulunan Holding Chicago Historical Society (müze), göl kenarındaki Field Museum of Natural History (20 milyondan fazla çalışmayı barındırır), Museum Campus'daki Shed Akvaryumu gibi çok sayıda park ve mekana ev sahipliği yapan Şikago, müzeleri ve mimarisiyle adeta bir galaksiyi andırır.

Kültür ve Eğlence


Kültürel anlamda aklınıza ne gelirse Şikago'da bulabilirsiniz. Dans, spor, müzik (özellikle caz ve blues), görsel sanatlar, sahne sanatları, tiyatro, festivaller, kültür merkezleri, kütüphaneler ve gösteriler kentin başlıca kültürel unsurları arasındadır. Grant Park Müzik Festivali (Haziran-Ağustos), Yaz Dans Festivali (Haziran-Ağustos), Şikago Uluslararası Çocuk Film Festivali kentin önde gelen kültürel organizasyonlarındandır.

Şikago; Klein Arts Works, ArchiTech Mimari Galerisi, Oskar Friedly Galerisi gibi çok sayıda galerinin hayat bulduğu bir kenttir.

Şikago blues, Şikago Ruhu, caz ve Gospel müzik tarzları kentin en bilinen yönlerindendir. LaSalle Bank Tiyatrosu, Cadillac Saray Tiyatrosu ve Ford Oryantal Tiyatrosu kentin sahne sanatları aktivitelerinin düzenlendiği başlıca yerlerdir.

29 mili bulan göl kenarındaki parklar ve plajlar açık hava aktiviteleri için mükemmel imkanlar sunar. Bisiklet, yüzme, golf, koşu, plaj voleybolu, güneşlenme ve daha birçok aktivite gerçekleştirebilirsiniz. Çok sayıda bisiklet yolunun bulunduğu Şikago'da bisiklet kullanmak günlük yaşamın doğal bir parçasıdır. Kentteki gece eğlencesine özgü mekanların sayısı başınızı döndürebilir.

Yeme İçme



Şikago yemek yemeyi sevenlerin cennetidir. Kent fast food kültürünün kalbidir. İlk McDonalds şubesi burada açılmıştır. Kentte yerel ve uluslararası mutfaktan her bütçeye uygun, kaliteli ve lezzetli yemeklerin sunulduğu çok sayıda restoran yer alır. Kentteki dünya mutfağı, sayısız restoranın sunmuş olduğu kaliteli ve neffis lezzetlerden tatma imkanı sunmaktadır.

Kent merkezi ve Kuzey Nehri (the North River), başlıca turistik yerler olmanın yanı sıra çok sayıda romantik ve ilgi toplayan restorana ev sahipliği yaparlar. Lincoln Parkı çevresindeki alan kentin en iyi restoranlarıyla doludur. Lakeview, kozmopolit bir atmosfere sahiptir. Burada Meksika, Fransa ve Italya gibi uluslararası mufaklardan lezzetler sunan restoranlar bulunur.

Alışveriş


Lüks alışveriş merkezleri, mağazaları, butikleri, kent mahallelerinde yer alan özel alışveriş yerleri, antika mağazaları, kitapçıları ve daha fazlasıyla Şikago, alışveriş çılgınlarının tüm isteklerine cevap vermektedir.

State Street (Devlet Caddesi), Marshall Field's ve Carson Pirie Scott gibi iki dev alışveriş merkezine ev sahipliği yapar. Oak Caddesi, her türlü yerel ve uluslararası eşyanın satıldığı butiklerle doludur. Michigan Avenue'da bulunan Magnificent Mile çok sayıda alışveriş merkezi, tasarım markaları ve mağaza zincirlerine ev sahipliği yapar.

Magnificent Mile, Şikago'da alışverişin mabedidir. Benzeri olmayan butikler, büyük alışveriş merkezleri ve Armani, Bulgari, Cartier, Chanel, Tiffany gibi markaların satıldığı popüler tasarım mağazaları alışverişe çıkanların tüm beklentilerini karşılar.

Streeterville'de yer alan Kuzey Köprüsü'ndeki mağazalar, Amerikan alışveriş merkezlerinin bulunduğu Water Tower Place (Streeterville), Ortadoğu tarzı mağazaların yer aldığı 900 N Michigan (Streeterville) ve çok sayıda alışveriş mekanıyla Şikago, alışveriş severlerin her türlü isteğine cevap veren bir kenttir.

No comments:

Post a Comment