Tuesday, November 29, 2016

Charlotte Şehir Rehberi

Charlotte Şehir Rehberi



Charlotte, finans, endüstri, teknoloji, ve eğlence merkezlerinin birleştiği bir kent görünümünde, Kuzey Carolina eyalet merkezinin güney kesiminde yer alan ve hızla büyüyen bir şehir... Aynı zamanda eyaletin en büyük nüfuslu yerleşim yeri. Bu özellikleriyle Carolina eyaleti kentleri arasında en çok turist çeken yerlerin başında geliyor. Şehir sınırları, 18. yüzyıl ortalarında İskoç-İrlanda göçmenleri ve Almanların kurduğu küçük kasaba görünümünden çok farklı. Son 20 yılda her yönden katlanarak büyüdü, öyle ki bu gelişme kent merkezinden uzak dışsal yerleşim alanlarının da dönüşmesiyle de perçinlendi.

Gökdelenleriyle belirginleşen ve ticaret merkezleri, kültürel, yönetsel yapılarla tam ortadaki Uptown ile başlayan şehir; NoDa, South End., Plaza-Midwood, Myers Park, Dilworth, SouthPark, Elizabeth, University City, East Charlotte, Ballantyne bölgelerine yayılarak genişliyor. Charlotte ABD’nin iş geliştirme ve bankacılığın yanı sıra en iyi yaşanacak şehirler listesinde de ilk on içinde.


Gezilebilecek Yerler


Discovery Place: North Tryon’daki bu merkez çocuklar için hazırlanmış bir müze. Özellikle bilime odaklanmış sergi alanında kimi zaman özel seçkiler de sergileniyor. Yağmur ormanında gezebilir, bir balığı görüp hissedebilir ya da bir hidrojen balonunun patlamasını izleyebilirsiniz. Haftanın her günü açık olan müze pazarları 12:30’dan sonra ziyaretçi kabul ediyor.

The U.S. National Whitewater Center (USNWC):
Dünyanın seçkin açık hava spor alanlarından biri ve eğlence yanında çevresel eğitim veren bir merkez. Eşsiz manzaralar sunarak Catawba Nehri boyunca uzanan bu ormanlık bölgede, dağ bisikleti sürüp ya da koşarak tırmanma alanlarında yükselebilirsiniz. Ve sonra çoklu kanallar biçiminde tasarlanmış kanallarda kano heyecanı sizi bekliyor.

NoDa: Charlotte şehri içinde bir sanat bölgesi Kuzey (North) ve ana caddelerden biri olan Davidson sözcüklerinin birleşimi. Bölge, 20. yüzyıl ortalarında yoksulların ve suçluların barınağıydı. Geçtiğimiz 20 yıl içinde büyük bir değişim geçirerek sanat galerinin adresi oldu. NoDa, en iyi korunmuş tarihsel alanlarından biri.

The Mint Museum of Art:
Kolonizasyon öncesi ve sonrası Amerikan seramiklerini ve dünyanın değişik yerlerinden gelen diğer sanat eserlerini görmek isteyen sanat severler için iyi bir başlangıç noktası.

The Lazy 5 Ranch:
Altı farklı kıtadan 750 hayvanı bir arada görebileceğiniz 5.5 kilometrelik özel bir safari parkı. Bu zevk eğlence deneyim dolu yolu isterseniz kendi aracınızla ya da atlarla çekilen park arabalarında yer ayırtarak kat edebilirsiniz.

Levine Museum: Güneyin tarihine ve geçmiş yüzyılların etkisine kapılmak için çok doğru bir yer. Ziyaretçiler güneyin yeni ve eski yüzünü aynı anda görebiliyor. Pazar günü 12:00-17:00 arasında açık olan müze, pazartesileri kapalı. Haftanın diğer günleri 10:00’da kapılarını açıyor.

Carolinas Aviation Museum: Havacılık ve uçuş meraklıları için mutlaka görülmesi gereken bir müze. Sergilenen yalnız aslına uygun yenilenmiş tarihi uçaklar değil; havada gerçekleştirilen gösteriler izlemek mümkün, çünkü müze Charlotte-Douglas havaalanında. Müze pazartesileri kapalı pazarları ise 13:00 ile 17:00 arası açık. Diğer günler 10:00’da açılıyor.

Kültür ve Eğlence


Kraliçenin şehri olarak da anılan Charlotte, Ulusal futbol (NFL), basketbol (NBA), golf (PGA), ve araba yarışı (NASCAR) etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Öyle ki yılın hangi zamanında giderseniz gidin kesinlikle önemli bir karşılaşmaya ya da etkinliğe şahit oluyorsunuz.

The Dirt Track Racing School, çamurda araç sürmek isteyenler için bulunmaz bir yarış okulu.
Yarışçı veya yarış severlere üç farklı tipte yarış arabası kullanabiliyor. Derslere katılmak için daha önce herhangi bir yarış deneyimi edinmiş olmak gerekmiyor.

Howl at the Moon bildik “Piyano Barı” tanımını oldukça değiştiriyor. Çalışanların tamamı bazen dans ederek bazen piyano şarkılarına eşlik ederek sahnedeki gösterinin bir parçasına dönüşebiliyor. Oldukça esprili ve konuşkan piyanistlerin bütün çabası herkesin ezbere bildiği şarkıları seyircilerle birlikte söylemek. Böylece iyi müzikten zevk alan herkes için harika bir deneyim ortaya çıkıyor.

Carowinds büyük bir tematik eğlence parkı. Sayısı 50’yi aşan parkurda gösteri ve heyecan sunuyor. Mayıs ayından itibaren açılan Boomerang Bay su parkı Avustralya temalı bir vaha görünümüyle 25 farklı su eğlencesine olanak veriyor. Nickelodeon™ Central, çocukların ve ebeveynlerin birlikte katılabileceği 20’den çok eğlence parkurunu bir araya getiriyor. Park, eylül ayının 27’sinden sonra kapanıyor.

NarroWay Theatre & Conference Center, neşeli komedi ve vurucu dramları ile ünlü eğlence dolu, etkileşimli bir performans alanı. Akşam yemeği yerken bir yandan sahne üzerinde teatral performanslar için, diner theatre’ın cuma ve cumartesi günleri özel gösterilerinde masanızı ayırtmanız gerekiyor.


Yeme İçme


Charlotte mutfağı güney usulü kızartılan tavuktan lezzetli ve acılı İspanyol yemeklerine kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Geleneksel yemekler barbekü, fırında makarna-peynir ve tatlı olarak muz pudingi. Amerikan tarzı beslenme şehrin her yanına yayılmış durumda. Burger, fried chicken, rulo köfte veya pizza yemek istemiyorsanız, yine şehrin dört köşesinde bulabileceğiniz Meksika ve Çin mutfaklarını tercih edebilirsiniz.


Alışveriş


Alışverişe çıkmak, insanların Charlotte yolculuk planlarının birçok nedeninden biri. Kelepir avcıları ve antika meraklıları, sanat galerileri ve açık hava pazarlarını gezebilir. Moda ve stil düşkünleri; Carolina, SouthPark, Northlake mağaza bölgeleri doya doya alışveriş yapabilir. Ve Paris, modacılar için ne değere sahipse, Kuzey Carolina'nın Piedmont bölgesi, mobilya dünyası için kesinlikle aynı değerde.

No comments:

Post a Comment