Tuesday, November 29, 2016

Tampa Şehir Rehberi

Tampa Şehir Rehberi


Florida'nın en büyük şehirlerinden Tampa, çok farklı özellikleri aynı anda taşıyan bir şehir. İş hayatının merkezi özelliğinin yanında ülkenin en geniş liman olanaklarına da sahip. Öte yandan kültür, eğlence ve spor açısından zengin. Performanslar, müzeler, festival ve tematik cazibeler ile dolu bir şehir. Tampa sözcüğü yerli kabilelerden Calusa dilinde ateş çubuğu anlamına geliyor.

Gezilebilecek Yerler


Kent merkezi çağdaş gökdelenlerin yoğunlaştığı bir görüntü oluşturuyor. Tam burada Tampa Museum of Art’da bulunan Grek ve Roma antik eserlerinin yanında 20.yüzyıl Amerikan sanatı örneklerini görebilirsiniz. The Tampa Bay Performing Arts Center, büyük bir konser alanı. Alanda dans gösterileri ve Broadway tarzı performanslar da gerçekleştiriliyor. Ayrıca 1926’da inşa edilen Tampa Theater müzikal performans ve filmler seyredebileceğiniz diğer bir yer.

Florida Aquarium etkileyici cam kubbesiyle merkezin hemen yanında beliriyor. 23 bin metrekarelik bu alan binlerce deniz yaratığı ve kuşun da evi. Tatlı ve tuzlu su bitki örtüleri, kıyılar, kumsallar, sulak alanlar ve gökkuşağı bir arada görebileceğiniz güzellikler. Akvaryumda yaşam tropik ya da egzotik balıklardan köpek balıklarına kadar çeşitleniyor.

Bir miktar uzaklaşınca karşınıza çıkan Busch Gardens, oldukça büyük ve eğlenceli bir lunapark. Adrenalini üst düzeye çıkaran hızlı oyun trenleri (roller coaster) Afrika teması ile bezenmiş eğlence alanında dolanıyor. Ayrıca su parkurları ve yüreğinizi hoplatacak tekne gezileri başka bir eğlence kaynağı.

Busch Gardens’ın hemen yanındaki Museum of Science and Industry ya da kısa adıyla MOSI güneydoğu Amerika’daki en geniş bilim merkezlerinden biri. Müze, sergilenen endüstriyel veya bilimsel aletleri birebir deneyimleyebilmenize olanak veriyor. Müze içerisinde bulunan IMAX tiyatro salonunun kubbeyle genişleyen ekranı sizi içine çekiyor.

Şehir merkezinin Kuzeydoğu komşuluğunda Ybor City bulunuyor. Bu yerleşim bir zamanlar dünyanın puro başkenti olarak anılıyordu. Binlerce Kübalı, İspanyol ve Latin işçinin ürettiği purolar 1800l’erin sonundan başlayarak adını dünyaya duyurmuş. Bölge Mimari özellikleriyle Latin etkisini yaşatıyor.

Tampa etkin bir spor alanı, çok sayıda profesyonel takımın karşılaşmalarını seyredebilirisiniz. Amerikan futbol takımı Tampa Bay Buccaneers, ağustos-ocak ayları boyunca süren sezon maçlarını Raymond James stadyumunda yapıyor. Ulusal hokey liginde yarışan Tampa Bay Lightning takımının ekim-nisan ayları arasındaki sezon maçları St. Pete Times Forum’da oynanıyor. Beyzbol takımı Tampa Bay Devil Rays ise mücadelelerini Tropicana Field sahasında veriyor.

Kültür ve Eğlence


Adventure Island: Aynı adlı alanda kurulmuş bir eğlence parkı. Sulak ve vahşi bir ada olarak tasarlanmış bu park Florida sıcaklarıyla baş etmenin bir yolu olarak önerilebilir. Sadece çocular için düzenlenmiş alanlar ve etkinlikler bulunuyor.

Lowry Park Zoo, Tampa’nın 96 bin metrekarelik hayvanat bahçesi. Yüzlerce hayvanın bulunduğu parkta Florida panterini ve diğer sulak alan yaratıklarını görebilirsiniz. Park’ın çekici diğer iki noktası ise The Manatee ve Aquatic Center.

En görkemli kutlamalardan biri olan Gasparilla Pirate Festival, 1904 yılından beri yapılıyor. Gasprilla, Tampa’nın Mardi Gras’ı olarak anılıyor ve ocak ayının son cumartesi günü gerçekleştiriliyor. Bu şölene 400 binin üzerinde insan katılıyor ve Tapma kentine 23 milyon dolardan çok para kazandırıyor.

Yeme İçme


Ybor City yeme-içme, alışveriş ve eğlence bölgesi olarak tanınıyor. Restoran, bar, klüp ve mağazalar burada toplanıyor. Lüks restoranların adresi çoğunlukla doğu ve güney yönünde çoğalıyor. Tampa’ya özgü yemekler İspanyol, Küba ve Latin kökler taşıyor. Bunun dışında geleneksel Amerikan yemekleri de yaygın olarak bulunabiliyor. Alaska ve Avrupa yemekleri yapan yerler de mevcut.

Alışveriş


Şehirde çok sayıda alışveriş merkezi bulunuyor ancak Ybor City bölgesinde alışveriş olanakları görece yoğunlaşıyor. Bunların başlıcaları; International Plaza- Bay Street, WestShore Plaza, University Mall, Channelside, Westfield Brandon ve Westfield Citrus Park. Hyde Park’a komşu konumda açık havada lüks alışverişin yapıldığı bir bölge de bulunuyor. Şehir aynı zamanda Tampa Convention Center’a da ev sahipliği yapıyor.

No comments:

Post a Comment