Tuesday, November 29, 2016

Minneapolis Şehir Rehberi

Minneapolis Şehir Rehberi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin kuzeyinde Minnesota'nın doğu bölümünde yer alan Minneapolis, Minnesota Eyaleti'nin bir kentidir. Mississippi Nehri'nin her iki yakasında yer almaktadır. Tarihinde dünyanın un başkenti olmuş olan kent, parkları ve gölleri ile insanı afallatır. “Göller Kenti” ve “Değirmen Kent” adlarını da almıştır.


Gezilebilecek Yerler

Gölleri, park sistemleri, sulak alanları, yerel abideleri, kültür hazineleri ve Mississippi Nehri'nin her iki yakasında yer alan sevimli semtleri ile insanı cezbeden bir kenttir.

Nehir üzerinde yükselen gökdelenler mükemmeldir. Büyük Kuzey Demir Yolu'nun mimarına ait olan James J Hill Evi, oldukça görkemlidir. 1891 yılında inşası tamamlanan bu yapı, cam pencereleri ve kristal avizeleriyle insanı kendine çeker.

Metropol kentin merkezinde yer alan Minnesota Devlet Kapitolü, 19. yüzyılın başlarında inşa edilmiş İtalyan Rönesans mimari tarzında bir yapıdır. Çeşitli mermerler, granitler ve kum taşlarından yapılmış bir mimaridir. Bir tepe üzerinde yer alan Saint Paul Katedrali, ABD'deki en büyük kiliselerden biridir. Bu mimari harika, Minneapolis ve Mississippi Nehri'nden muhteşem manzaralara şahitlik eder.

Minneapolis'te 10,000'in üzerinde göl bulunur. Bisiklet ve yürüyüş patikaları bulunduran Chain of Lakes (Göller Zinciri), çok sayıda park ve birbirne bağlı göllerden meydana gelir. Cedar Gölü, Harriet Gölü ve Calhoun Gölü, bu bölgede bulunan çarpıcı göllerdendir. Chain of Lakes bölgesi, Grand Rounds'un bir bölümüdür.

Grand Rounds, kenti çevreleyen yedi semtten oluşan coğrafik bir çemberdir. Minneasota, 90,000 mil uzunluğunda sahil boyuna sahiptir. 



Kültür ve Eğlence


Minneapolis, ülkenin en önemli sanat ve kültür noktalarındandır. Çok sayıda sanat merkezi, müze ve galeri, zengin müzik birikiminin yanı sıra ülkenin oldukça değerli tiyatrolarına ev sahipliği yapan bir kenttesiniz. Onlarca tiyatro ve yüzü bulan tiyatro şirketinin dünya standartlarında muhteşem performanslar ortaya koyduğu bir kenttir. Zengin su ve doğa yaşamı, çok yönlü gece hayatı, Minneapolis'i dünyanın gözde eğlence merkezlerinden biri haline getirir. Kent, en iyi tiyatroların yer aldığı bir kenttir.

Gurhrie Tiyatrosu, Theatre de la Jeune Lune, Çocuk Tiyatrosu Şirketi, Chanhassen (Dinner) Akşam Yemeği Tiyatrosu, birkaç örnektir.

Hennepin Tiyatro Semti; Devlet Tiyatrosu, Orpheum ve Pantages tiyatrolarına ev sahipliği yapar. Orkestra Salonu'nda sahne alan Minneasota Orkestrası ve Ordway Tiyatrosu'nda sahne alan Minneasota Operası, dünyaca ünlüdür. Minneapolis Sanat Enstitüsü, Walker Sanat Merkezi, Weisman Sanat Müzesi, Değirmen Kenti (Mill City) Müzesi ve Minneasota Bilim Müzesi, kentin önemli kültür hazinelerindendir.

Minneapolis, başta Oktoferbest ve Rönesans Festivali olmak üzere dört mevsim sayısız festivalin düzenlendiği bir kenttir. Fringe Festivali, Uptown Sanat Fuarı, Minnesota Devlet Fuarı, Taste of Minnesota, Kış Karnavalı ve Minneapolis Aqquatenial, kentte kutlanan popüler fuarlardan örneklerdir.

Minneapolis'in on binlerce kilometre uzayan sahili ve geniş doğal alanları, çeok çeşitli doğa ve su aktivitelerinin yapılmasına olanak tanır.


Yeme İçme


Dört farklı mevsimin bütün nimetlerine sahip Minneapolis, yerel ürünlerin önemli bir yer tuttuğu yerel mutfağı ve dünya mutfaklarından sunulan lezzetler ile cazip bir kenttir. Kentte bulunan şarap ve birea mekanları zengin bir içecek menüsüne sahiptir. Yerel tatalar, hem ruhu hem de bedeni besler. Kente çok yakın bölgelerde, bütün yerel çiftlik ve tarım ürünlerinden tadabilir berrak göllerim taze balıklarından yiyebilirsiniz.

Organik ürünler, tere yağı, peynir, soslar ve daha neler neler... Minneasota, doğanın beslediği bir kenttir. Bal tadında elmalar, mantarlar, pırasalar ve temiz göllerin ürünü balıklar... Yerel Çiftlik Pazarları ve Minneapolis restoranları, sizleri büyüleyecek. Bu kadar özgün bir mutfağa daha önce rastlamadınız. 
 


Alışveriş


Minneapolis'in alışveriş dünyası, insanın başını döndürür. Bu dünyanın benzersizliğine inanmak için mutlaka bu kente gelmelisiniz. Farkıl semtlerde yer alan butikler, muhteşem perakende dükkanları, büyük alışveriş merkezleri ve outletler, çok sayıda gençlere hitap eden tasarım mağazaları ve yaratıcı bir endüstri, akla gelebilecek ve hatta hiç düşünülmeyecek alternatifler sunar.

Mall of America (Amerika Alışveriş Merkezi), ülkenin en büyük eğlence ve alışveriş kompleksidir. 1956 yılında açılan Souhtdale, ülkenin ilk alışveriş merkezidir. Ünlü markaların önemli yer tuttuğu bir kenttesiniz. Uptown (Yukarı Kent), hip hop tarzların ve sıra dışı ürünlerin sunulduğu dükkanları ile bilinir. Kent merkezinde yer alan Nicollet Alışveriş Merkezi; moda butikleri, dünya standartlarında perakendeciler ve popüler alışveriş zincirleri ile ön plandadır. Grand Avenue (Büyük Bulvar), yerel dükkanlar bulabileceğiniz ideal bir yerdir.

Lake (Göl) Caddesi, Linden Hills ve Franklin Bulvarı, kentin popüler alışveriş alanlarındandır. Göl Caddesi, dünyaca bilinen tasarımlara sahip Midtown Global Pazarı'na ev sahiplği yapar.

No comments:

Post a Comment